Vegetarmad: Pizza Margherita

Vegetarmad: Pizza Margherita

Posted by on Jul 31, 2017 in Hele molevitten!, Vegetarlivet | 0 comments

Det skal ikke være nogen hemmelighed at min yndlingspizza er den helt klassiske Margherita, med tomatsovs, ost og mozerella. Jeg laver den tit derhjemme, til stor fryd for hele familien.

 

Siden jeg har startet bloggen her, så tænkte jeg at jeg ville dele en opskrift jeg fandt på nettet med jer:

 

Du skal bruge:

Til sovsen:

  • 2 dåser flåede tomater – helst økologiske.
  • Et fed hvidløg
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

 

Til dejen:

  • 3 deciliter koldt vand
  • 15 gram gær
  • 3 spiseskefulde olie (helst olivenolie)
  • 1 teskefuld salt
  • Mel: 25% durum, og 75% hvedemel.

 

Tilbehør

  • Frisk bøfmozzarella
  • Frisk basilikum

 

Anvisninger:

Lav først dejen.

Rør vand og gær sammen i en skål, efterfulgt af 2 deciliter durummel og salt og olie. Det skal røres sammen til det er ensartet. Derefter skal du røre hvedemel i løbende, til den er svær at røre i. Rør i 10-20 minutter. Brug gerne en røremaskine.

 

Det bliver virkelig godt når man rører den igennem grundigt. Derefter skal dejen hæve i køleskabet i 15 timer.

 

Nu skal du til at lave sovsen. Først skal løget skæres i tern, og steges på panden i olie til gyldenbrun. Skru ned for komfuret og kom de andre ingredienser i blandingen. Det skal simre i en halv time. Smag til med olie, salt og peber.

 

Hvis du har en stenovn du kan bage i er det klart det bedste. Hvis ikke, så anskaf dig en pizzasten – det gør pizzaen 1000 gange bedre.

 

Vi antager at du bruger en pizzasten i en almindelig ovn, da det er det de fleste mennesker har. Jeg købte min gård med en stenovn, og jeg må altså sige at det er helt fantastisk.

 

Smæk stenpladen i ovnen og varm den op til omkring 250 grader. Del mængden af pizzadej i to lige store dele, og rul dem ud til to pizzaer.

 

Kom tomatsovs på, og kom skiver af den friske bøfmozzerella på. Bag pizzaen i den varme ovn i omkring 11 minutter, eller indtil du kan se at bunden er sprød.

 

Skyl basilikumsbladene imens pizzaen bager, og pluk et par friske.

Når pizzaen kommer ud af ovnen, så pynt den med basilikumsblade.

 

Den her pizza er helt fantastisk, og den er vegetarisk. Jeg spiser den mindst en gang om måneden, og nyder et godt glas rødvin til.

 

Du kan servere pizzaen med en lækker salat til. Her kommer opskriften:

Du skal bruge:

  • Salatblade
  • Friske tomater
  • Avocado
  • Fetaost
  • Løg
  • Pinjekerner

 

Dressing:

  • Balsamico
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg

 

Anvisninger:

Start med at skylle salatbladene og snit dem i strimler. Hak tomaterne i skiver sammen med avocadoen og bland i. Fetaosten skæres i tern.

 

Anret salaten på et fad og pynt med fetaost og hakket løg samt pinjekerner.

 

Bland dressingen med lige dele balsamico og olivenolie. Smag til med en teskefuld hvidvinseddike. Pres et fed hvidløg ned i dressingen og rør godt rundt.

 

Hæld dressingen over salaten og server til pizzaen.

 

Pizzaen kan desuden pyntes med oliven og løg hvis man føler for det.

 

Det fantastiske ved pizzaer er at man kan variere dem i et væk. Mulighederne er simpelthen uendelige, selv for vegetarer!

 

Jeg husker engang i Italien hvor jeg smagte en rigtig stenovsbagt pizza for første gang. Det var så englene sang. Jeg havde aldrig smagt så god en pizza! Man skulle tro det var løgn.

Da jeg kom hjem fra ferien, var det første jeg gjorde at hyre et håndværkerhold til at rengøre min stenovn. En uge efter var projektet færdigt, og jeg fyrede spændt op i den. Jeg fandt opskriften ovenfor på nettet og blandede ingredienserne.

 

Endelig kom øjeblikket. Jeg havde for første gang i mit lav bagt min helt egen pizza!

 

Det var de længste 11 minutter i mit liv, men det var ventetiden værd. Pizzaen smagte (næsten) lige så godt som den jeg havde fået i Italien.

 

Jeg inviterede hele familien på pizza – de blev ikke skuffede.

 

Jeg håber i kan bruge opskriften til noget derude!